Skip to Content
Yhteiskunta ja politiikka Taneli Dobrowolski
Avoin 13242

Pietarin pääkonsulaatille uusi päällikkö

Tasavallan presidentti on esittelyssään perjantaina 24. maaliskuuta määrännyt ulkoasiainneuvos Anne Lammilan pääkonsulaatin päälliköksi Pietariin 1.5.2017 lukien. Pietarissa pääkonsulin sijaisena toiminut ulkoasiainneuvos Mikko Kivikoski siirtyy edustuston päälliköksi Astanaan Kazakstaniin.

Anne Lammila on toiminut ulkoasiainministeriön tasa-arvosuurlähettiläänä syyskuusta 2015 lähtien. Hän on ollut suurlähettiläänä Meksikossa, Keski-Amerikassa, Kuubassa ja Haitissa ja suurlähettilään sijaisena Washingtonissa. Ministeriössä Lammila on työskennellyt Latinalaisen Amerikan ja Karibian yksikön päällikkönä ja yksikönpäällikön sijaisena sekä poliittisella ja kauppapoliittisella osastolla. Hän on työskennellyt pysyvän edustajan sijaisena Unescossa ja suurlähetystöissä Madridissa, Brasiliassa ja Pariisissa. Lammila aloitti ulkoministeriön palveluksessa 1983.

Mikko Kivikoski on syyskuusta 2016 lähtien toiminut Pietarin pääkonsulaatin väliaikaisena asiainhoitajana. Pääkonsulin sijaisen tehtävässä hän aloitti elokuussa 2014. Kivikoski on aiemmin palvellut YK-edustustossa New Yorkissa, Etyj-edustustossa Wienissä ja suurlähetystöissä Riiassa sekä Moskovassa. Ministeriössä Kivikoski on työskennellyt itäosastolla sekä Amerikan ja Aasian osastolla. Kivikoski aloitti ulkoministeriön palveluksessa 2001.

Back top top