Skip to Content
Rakentaminen ja infra Taneli Dobrowolski
Avoin 2436

Pietarin Zenit-areenaa testattiin viikonloppuna

Stadion on Gazprom-Neftin pilvenpiirtäjän ohella Pietarin tunnetuimpia rakennushankkeita viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Kymmenen tuhatta pietarilaista pääsi viime viikonloppuna tutustumaan Pietarin uuteen urheilu- ja tapahtuma-areenaan. Tapahtuman tarkoituksena oli testata stadionin opasteita, turvallisuusjärjestelmiä ja kulkuporttien toimivuutta.

Stadionin rakennustyöt käynnistyivät jo yli kymmenen vuotta sitten ja rakentaminen oli useita kertoja keskeytyksissä muun muassa talousongelmista johtuen. Stadionin rakennuskustannukset nousivat lopulta 630 miljoonaan euroon.

Testauspäivästä huolimatta areena ei ole kokonaisuudessaan vielä valmis. Seuraavaksi siirrytään toiseen vaiheeseen, jonka aikana areena saadaan vastaamaan FIFAn asettamia vaatimuksia. Toisen vaiheen tulisi olla valmis toukokuun alussa.

Stadionin työnimenä oli pitkään paikallisen jalkapalloseuran mukaan Zenit-areena, mutta Pietarin nimistölautakunta päätyi suosittelemaan stadionin nimeksi sen sijainnin mukaan Krestovskij. Jalkapallon MM-kisojen ajan stadionista tullaan käyttämään nimeä Pietari-stadion.

Stadion on Gazprom-Neftin pilvenpiirtäjän ohella ollut Pietarin tunnetuimpia ja puhutuimpia rakennusprojekteja viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Back top top