Skip to Content
Rakentaminen ja infra Patrik Saarto
Avoin 2574
SRV:n kauppakeskusten vuokrausasteet ja vuokratuotot paranivat Venäjällä tammi-syyskuussa

SRV:n kauppakeskusten vuokrausasteet ja vuokratuotot paranivat Venäjällä tammi-syyskuussa

SRV:tä painaa ruplan kurssivaihtelun lisäksi myös kauppakeskusten operointi- ja rahoituskustannukset.

  • SRV:n kauppakeskusten vuokrausasteet ja tuotot kasvavat Venäjällä.
  • SRV:n kansainvälisen liiketoiminnan liikevaihto laski ja -tappio kasvoi kolmannella neljänneksellä.
  • Tammi-syyskuussa liiketappio on kuitenkin supistunut vertailukaudesta.

Vaikka hiljattain avattu kauppakeskus REDI painoi SRV:n kolmannen vuosineljänneksen tuloksen tappiolle, ovat SRV:n kauppakeskukset Venäjällä parantaneet osakkuusyhtiöiden tulosta tänä vuonna, käy ilmi SRV:n osavuosikatsauksesta.

SRV:n kansainvälinen liiketoiminta muodostuu tällä hetkellä pääosin kauppakeskusten operoinnista Venäjällä. Kansainvälisen liiketoiminnan liiketappio on supistunut tammi-syyskuussa -11,8 miljoonaan euroon (13,2 milj. euroa).

Kauppakeskusten osakkuusyhtiöiden tulosta ovat tänä vuonna parantaneet kohonneet vuokrausasteet ja vuokratuotot, mutta SRV raportoi operointi- ja rahoituskustannusten nousseen kuitenkin tuottoja suuremmiksi.

Heinä-syyskuussa SRV:n kansainvälisen liiketoiminnan liikevaihto laski 1,8 miljoonaan euroon (4,2 milj. euroa). Liiketappio kasvoi -3,7 miljoonaan euroon (-2,4 milj. euroa). SRV:n mukaan liiketappion kasvuun vaikutti etenkin ruplan kurssi, jonka vaikutus oli -2,6 miljoonaa euroa (-1,3 milj. euroa).

SRV ei ole aloittanut uusia projekteja. Kansainvälisen liiketoiminnan tilauskanta laski 16,9 miljoonaan euroon (21,7 milj. euroa).

Pearl Plaza ja Okhta Mall täyttyvät

SRV:n osavuosikatsauksen mukaan Pietarissa sijaitsevan kauppa- ja viihdekeskus Pealr Plazan asiakasmäärä kasvoi tammi-syyskuussa kolme prosenttia vertailukauteen verrattuna. Ruplamääräinen myynti kasvoi noin 11 prosenttia.

Pearl Plaza on tällä hetkellä täyteen vuokrattu. Vuonna 2013 solmitusta 41 vuokrasopimuksesta on tämän vuoden aikana jatkettu 27, minkä lisäksi uusia sopimuksia on solmittu 14. SRV selvittää Pearl Plazan mahdollista myyntiä.

Vuonna 2016 avatun Okhta Mallin vuokrausaste oli syyskuun lopussa noussut 92 prosenttiin. SRV odottaa Okhta Mallin olevan täyteen vuokrattu vuoden loppuun mennessä.

Kaikki Okhta Mallin lainat sekä Pearl Plazan lainoista kaksi kolmannesta on muutettu vuoden aikana ruplamääräisiksi, mikä on laskenut SRV:n ruplaan liittyvää valuuttariskiä.

SRV:n Moskovassa sijaitsevasta 4Daily-kauppakeskuksesta oli syyskuun lopussa vuokrattu 76 prosenttia, minkä lisäksi aiesopimuksia ja varauksia on neljästä prosentista. SRV omistaa myös puolet moskovalaisesta Etmia II -toimistokokonaisuudesta, jonka vuokrausaste on pysytellyt 61 prosentissa.

Aiemmin aiheesta:

SRV:n kauppakeskuksissa Venäjällä tupa miltei täynnä

Back top top