Skip to Content
Elektroniikka ja IT Taneli Dobrowolski
Avoin 2123

Venäläispankki hankki Microsoftin ohjelmistoja 1,6 miljardilla

Venäläispankki ostaa Microsoftilta yhteensä 146 000 käyttöjärjestelmän, Office-ohjelmiston ja palvelinohjelmiston lisenssiä.

Venäjän suurimpiin pankkeihin lukeutuva VTB24 on solminut 1,62 miljardin ruplan, eli 25 miljoonan euron arvoisen hankintasopimuksen amerikkalaisen ohjelmistojätti Microsoftin kanssa. Venäläispankki ostaa Microsoftilta yhteensä 146 000 käyttöjärjestelmän, Office-ohjelmiston ja palvelinohjelmiston lisenssiä. Ohjelmistot välittää VTB 24:lle venäläinen IT-yhtiö I-Teco.

Venäläisyhtiöt ovat uusineet Microsoftin ohjelmistoja ahkerasti, sillä viime joulukuussa venäläinen teleyhtiö Rostelecom osti Microsoftilta ohjelmistoja yhteensä 1,26 miljardilla ruplalla, eli noin 20 miljoonalla eurolla.

Venäjällä on ollut vuoden 2016 alusta voimassa ulkomaalaisten ohjelmistojen hankintarajoitus valtionhallinnon ja valtionyritysten tarpeisiin. Hankintakielto ei kuitenkaan koske jo aiemmin hankittujen ohjelmistojen lisenssien uudistamista eikä sellaisia ulkomaisia ohjelmistotuotteita, joille ei ole olemassa vastaavaa kotimaista tuotetta.

Rajoitus ei periaatteessa koske myöskään ohjelmistopalvelujen hankintaa, mitä onkin käytetty eräänlaisena porsaanreikänä ulkomaalaisiin ohjelmistoihin perustuvien ohjelmistopalvelujen hankkimiseksi.

Back top top