Skip to Content
Rakentaminen ja infra Taneli Dobrowolski
Avoin 4205
YIT käynnisti uuden asuinkerrostalohankkeen Venäjällä

Kuva: YIT

YIT käynnisti uuden asuinkerrostalohankkeen Venäjällä

Kohteeseen rakennetaan lähes 270 asuntoa, joiden odotetaan valmistuvan vuoden 2018 jälkimmäisellä puoliskolla.

YIT on käynnistänyt uuden asuinkerrostalohankkeen rakentamisen Leninskin kaupunginosassa Donin Rostovissa, Venäjällä. Kyseessä on useamman vuoden ajan kehitetyn Vuodenajat-nimisen hankkeen ensimmäinen vaihe, ja sen arvo on yli 10 miljoonaa euroa.

Kohteeseen rakennetaan lähes 270 asuntoa, joiden odotetaan valmistuvan vuoden 2018 jälkimmäisellä puoliskolla. Asunnot kirjataan vuoden toisen neljänneksen aloituksiin, YIT kertoo tiedotteessaan.

Vuodenajat-hanke rakennetaan neljässä vaiheessa, ja siihen valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä yhteensä lähes 1 100 asuntoa. Jokainen vaihe edustaa väriratkaisultaan yhtä vuodenaikaa.

Lue myös: YIT käynnisti kaksi rakennushanketta Venäjällä

Hankkeen yhteydessä rakennetaan myös lastentarha, julkisia tiloja, neljä parkkialuetta sekä neljä erilaista urheilukenttää. Hanke sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden läheisyydessä kaupungin ydinkeskustan välittömässä tuntumassa.

Donin Rostov kartalla

YIT

YIT:n toiminta-alue kattaa Suomen, Venäjän, Baltian maat, Tšekin, Slovakian ja Puolan. Vuonna 2016 yhtiön liikevaihto oli lähes 1,8 miljardia euroa, ja se työllisti noin 5 300 henkilöä.

Rakennusyhtiö YIT:n Asuminen Venäjä -toimialan johtaja Teemu Helppolainen kertoo rakennussektorin kuulumisista SVKK:n Finnish Business in Moscow -tapahtumassa kuvatulla videolla.

Back top top