Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 1664
Kevään 2019 Venäjän-kaupan barometrin haastattelut alkavat

Kevään 2019 Venäjän-kaupan barometrin haastattelut alkavat

Tulokset julkaistaan toukokuussa.

On taas se aika vuodesta, kun kevään Venäjän-kaupan barometrin haastattelututkimus pyörähtää käyntiin. Puhelimitse tehtävät haastattelut alkavat torstaina 7. maaliskuuta ja kestävät noin huhtikuun puoleenväliin.

Barometritutkimus selvittää kahdesti vuodessa Venäjän-kaupan lähitulevaisuuden näkymiä ja yritysten mielipiteitä tämän hetken haasteista.

Syksyllä 2018 vastaajien odotukset Venäjän talouden kehityksestä olivat heikentyneet, mutta edelleen lähes puolet arvioi tilanteen pysyvän ennallaan. Ruplan kurssin heilahtelusta ja kansainvälisistä talouspakotteista on tullut arkea liiketoiminnassa.

– Meillä on sellainen käsitys, että Venäjälle etabloituneilla yrityksillä menee kohtuullisen hyvin. Vientiyritysten tilanne kiinnostaa nyt erityisesti ja se, millaisia haasteita markkinoilla on kohdattu ja miten voisimme yrityksiä auttaa parhaalla tavalla, Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen pohtii kevään tutkimuksen kynnyksellä.

Tutkimuksen toteuttaa Taloustutkimus Oy Business Team For Russia -toimijoiden, eli Suomalais-Venäläisen kauppakamarin, East Office of Finnish Industries Oy:n, Elinkeinoelämän keskusliiton, Keskuskauppakamarin ja Suomen Yrittäjien toimeksiannosta.

Kevään 2019 tulokset julkaistaan 6. toukokuuta Venäjän-kaupan barometrin julkistamistilaisuudessa, tutkimuksen toimeksiantajien nettisivuilla ja muissa julkaisuissa.

Merkkaa kalenteriin:

https://www.eastcham.fi/tapahtumat/alustava-venajan-kaupan-barometri/

Syksyn 2018 barometri:

Venäjän-kaupan barometri, syksy 2018: Venäjän-kaupan vaikeuskertoimet ovat kasvaneet ja yritykset ovat odottavalla kannalla

Kasvua ruplissa – Venäjän-kaupan tunnusluvut riippuvat mittarista

Back top top