Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 3301
Pihkovan jäteuudistuksessa otetaan oppia lännestä: "Teillä on valtaisa kokemus"

Pihkovan jäteuudistuksessa otetaan oppia lännestä: "Teillä on valtaisa kokemus"

Alueella suunnitellaan uusia jätehuoltoinvestointeja vuoteen 2024 mennessä.

Pihkovassa otetaan Venäjän jätehuoltouudistus vakavasti. Alue on asettanut tavoitteeksi vähentää kaatopaikoille päätyvän jätteen määrän kolmannekseen nykyisestä vuoteen 2024 mennessä, kävi ilmi Suomalais-Venäläisen kauppakamarin ja Pietarin pääkonsulaatin järjestämällä Team Finland -matkalla alueelle.

https://twitter.com/GenConFinSPb/status/1117771169023787009

Pihkovan alueella on tällä hetkellä 24 kaatopaikkaa, joiden määrä on vähentää ainakin puoleen. Jätteiden lajittelua ja käsittelyä varten suunnitellaan vähintään kahden ekoteknopuiston rakentamista seuraavan viiden vuoden aikana.

– Käytämme tietenkin hyväksemme läntisten kumppaniemme kokemusta, sillä sitä on jätehuollossa kertynyt jo useiden vuosien ajan. Teillä on valtaisa kokemus tällä ei niin helpolla saralla, sanoi alueen kunnallistekniikasta ja rakentamisesta vastaavan komitean puheenjohtaja Sergei Grahov vierailulla.

Kuopion ystävyyskaupunki Pihkova on tuttu monille suomalaisyrityksille. Maaleja valmistavalla Nor-Maalilla on tehdas Moglinon erityistalousalueella. Mukana matkalla 15.-16. huhtikuuta olivat Uponor, KiiltoClean, Lindström, STR Tecoil, Europress, Tetrix ja Habagroup.

Tulossa:

Team Finland -matka Ufaan

Team Finland -matka Tšerepovetsiin

 

Back top top