Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 1425
Suomalais-Venäläinen kauppakamari suuntaa Ufaan

Suomalais-Venäläinen kauppakamari suuntaa Ufaan

Suurlähettiläs Mikko Hautalan johtamalla matkalla tavataan paikallisia yrityksiä ja nautitaan kulttuurista.

Yksitoista suomalaisyritystä matkustaa Suomalais-Venäläisen kauppakamarin ja Suomen suurlähetystön järjestämälle Team Finland -vienninedistämismatkalle Baškortostanin pääkaupunkiin Ufaan 20.-22. toukokuuta.

Matka tähtää suomalaisten ja baškortostanilaisten yritysten suhteiden vahvistamiseen, yhteistyömahdollisuuksien löytämiseen sekä alueen investointimahdollisuuksien kartoittamiseen.

– Haluamme auttaa suomalaisia yrityksiä kehittämään liiketoimintaansa sekä löytämään kumppaneita ja asiakkaita eri puolilta Venäjää Moskovan ja Pietarin lisäksi. Baškortostanissa on hyvin kehittynyt talous, mikä luo mahdollisuuksia kansainväliselle yhteistyölle, sanoo Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Senior Advisor Elena Kozhevnikova.

Alueen potentiaalisimpia aloja ovat jätehuolto, öljy- ja kaasusektori sekä maatalous, joka on perinteisesti ollut yksi Baškortostanin johtavia sektoreita.

– Haluamme kertoa paikallisille yrityksille Suomen teknologisista saavutuksista eri aloilla jätehuollosta maatalouteen ja rakentamisesta logistiikkaan. Suomalais-Venäläinen kauppakamari on valmis auttamaan valmistajien etsimisessä Suomesta, Kozhevnikova jatkaa.

”Haluamme kertoa paikallisille yrityksille Suomen teknologisista saavutuksista eri aloilla jätehuollosta maatalouteen ja rakentamisesta logistiikkaan.”

Yritysohjelmassa jätehuoltoa

Tiistaina 21. toukokuuta VDNH-EXPO-näyttelykeskuksessa järjestetään pyöreän pöydän keskustelu jätehuollon ratkaisuista Suomessa. Tilaisuus on osa Venäjän öljy- ja kaasufoorumia. Keskusteluun osallistuu suomalaisia ja venäläisiä yrityksiä, suurlähettiläs Hautala ja Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Venäjän maajohtaja Jukka Huuhtanen.

Pyöreän pöydän keskustelujen jälkeen Suomen delegaatio tapaa tasavallan luonnonvara- ja ympäristöministeriön johtoa sekä paikallisten jäteoperaattorien edustajia. Samaan aikaan Holiday Inn -hotellissa järjestetään maataloussektorin rakennusalan ja kunnallistekniikan Meet & Greet -tilaisuus.

Kulttuuriohjelmassa muumeja

Tiistaina 21. toukokuuta nykytaiteen keskus Oblakassa Suomen suurlähetystön kulttuurineuvos luennoi Tove Janssonista. Luento liittyy Muumipeikko ja pyrstötähti -näyttelyyn, joka avattiin keskuksessa 18. toukokuuta.

Seuraavana päivänä suurlähettiläs Hautala kertoo Baškortostanin valtionyliopistossa  Suomen ja Venäjän suhteiden historiasta sekä siitä, kuinka Suomi onnistui nousemaan sadassa vuodessa yhdestä maailman köyhimmistä valtioista maailman onnellisimmaksi maaksi.

Back top top