Skip to Content
Teema

Venäjän verkkokauppamarkkinoilla valtava potentiaali

Etenkin terveellisyyteen liittyvä trendi on kasvussa Venäjän verkkokauppamarkkinoilla.  

Venäjän verkkokauppamarkkinat ovat yksi nopeimmin kasvavista verkkokaupan markkinoista maailmassa ja arvoltaan 30,6 miljardia dollaria vuodessa. Venäjän 145miljoonaisessa kansassa ja 15 suurkaupungissa riittää potentiaalisia asiakkaita. Viktor Merkulov verkkokauppa Ozonilta kertoo, että Venäjällä on tällä hetkellä jo 10 miljoonaa verkkokaupasta tilaavaa kuluttajaa, mikä osaltaan kertoo verkkokaupan mahdollisuuksista itänaapurissa.  

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Venäjän maajohtaja Jukka Huuhtanen kertoo, että puolet venäläisistä on tilannut elintarvikkeita pääjakelukanavien, kuten X5 Retail GroupinSbermarketin tai Ozonin kautta. Huuhtasen mukaan venäläinen asiakas luottaa hyväksi havaittuun jakelukanavaan. Hän myös mainitsee omaan kokemukseensa perustuen, kuinka vaivatonta esimerkiksi elintarvikkeiden tilaaminen kotiovelle onRuokatarvikkeiden jakelun odotetaan kasvavan nelinkertaiseksi seuraavan kolmen vuoden sisällä.  

Terveystrendi kasvaa Venäjällä, ja trendin oletetaan jatkavan kasvuaan myös tulevaisuudessa. Huuhtanen kertoo, että venäläisistä suurin osa on muuttanut ruokailutottumuksiaan terveellisemmiksi. Sokerin saantia ruokavaliossaan on vähentänyt 65 % väestöstä, ja hedelmien ja vihannesten määrää lisännyt 67 %. Ozonin Viktor Merkulovin mukaan terveyttä edistävien ja luonnonmukaisten tuotteiden kysynnän kasvu on huomattu myös verkkokauppamarkkinoilla. 

Terveyttä edistävien ja luonnonmukaisten tuotteiden kysynnän kasvu on huomattu myös verkkokauppamarkkinoilla.

Crossborder on helppoa ja edullista sekä yritykselle että kuluttajalle. RusPostExpressin myyntipäällikkö Terhi Nykänen tunnistaa Venäjän potentiaalin ja tietää, kuinka vaivattomaksi suoramyynti kuluttajille on nykypäivänä tehty. Nykänen kannustaa suomalaisia hyödyntämään itänaapurimme resursseja, sillä myös jakeluverkosto ja logistiikka ovat huippuluokkaa. Paketit matkaavat nopeasti ja turvallisesti aina Venäjän itäisimpiin osiin asti. 

Food from Finland -ohjelman maaliskuun alussa järjestämässä Venäjän verkkokauppa -webinaarissa kuultiin asiantuntijapuheenvuoroja Venäjän verkkokauppamarkkinoista ja niiden potentiaalista. Yhteistyössä mukana olivat Experience Commerce ohjelma, Suomalais-Venäläinen kauppakamari, Suomen Moskovansuurlähetystö ja Pietarinpääkonsulaatti.  

Lue myös:

Etäyhteys ja verkkokauppa ovat Venäjän-kaupan koronalääke

Verkossa olet markkinoilla, satoi tai paistoi

Toimitus kissanluukulle – Orion Animal Health avasi verkkokaupan Venäjälle

Back top top