Skip to Content
Kamarin uutiset Satu Niemelä
Avoin 2801
Jäsentiedotuksemme uudistuu

Jäsentiedotuksemme uudistuu

Venla ilmestyy nyt myös digitaalisena.

Keväällä lukijatyytyväisyyskyselyssämme nousi selvästi esille, että jäsenemme lukevat edelleen mielellään printtilehteä, mutta mobiililaitteilla helposti luettavia digiartikkeleitakin kaivataan. Suomenkielinen Venla-lehtemme ilmestyy tänä vuonna kaksi kertaa printtinä.

Ensimmäinen Venla tuli ulos huhtikuussa ja toinen ilmestyy marraskuussa. Näiden kahden printti-Venlan ohessa julkaisemme artikkeleita ja haastatteluja digiartikkeleina verkkosivuillamme, eli julkaisemme jatkossa ns. digi-Venlaa ympäri vuoden netissä. Aihealueina ovat perinteiset VIP-haastattelut, jäsenyritystemme menestystarinat, ajankohtaiset artikkelit, trendit ja vieraskynä. Myös reportaasit tapahtumistamme ilmestyvät jatkossa digi-Venlassa.

Ensimmäisessä digi-Venlan artikkelissa kuulemme Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren ajatuksia yhteistyöstä venäläisten kaupunkien kanssa. Vapaavuori tapasi moskovalaisen kollegansa Sergei Sobjaninin kesällä, ja he sopivat kolmivuotisesta toimintaohjelmasta, jonka teemoja ovat startup-yritykset, matkailu, liikenteen infrastruktuuri ja koulutus. Vapaavuori kertoo haastattelussa myös laajemmin Helsingin strategiasta ja kaupunkisuunnittelusta.

Alkuosa jutusta on avoin kaikille lukijoille, mutta vain kauppakamarimme jäsenet pääsevät lukemaan koko artikkelin omilla käyttäjätunnuksillaan.

Ainutlaatuinen Venäjä-asioiden uutisseuranta

Yksi tärkeimmistä jäseneduistamme ja -lupauksistamme on ainutlaatuinen päivittäinen Venäjä-asioiden uutisseuranta. Uutisdeskissämme päivystää kaksi toimittaja-tiedottajaa, joista Patrik Saarto huolehtii suomenkielisestä ja Inga Kairo venäjänkielisestä uutisoinnista.

Välitämme suomalaisille ja venäläisille jäsenille sekä sidosryhmille tietoa kauppakamarin toiminnasta, Suomen ja Venäjän välisestä kaupasta sekä suomalaisten yritysten Venäjän hankkeista ja vastaavasti venäläisten yritysten projekteista Suomessa. Yhtenä tehtävänämme on vahvistaa Suomi-kuvaa Venäjällä kertomalla suomalaisyritysten osaamisesta, tuotteista, palveluista ja innovaatioista.

Verkkosivumme ovat responsiiviset eli skaalautuvat kaikille päätelaitteille. Uutishakua helpottavat kategoriat: investoinnit ja hankkeet, kauppa ja teollisuus, lainsäädäntö ja tulliasiat, liikenne ja matkailu, raportit ja katsaukset, talous ja finanssit, yhteiskunta ja politiikka. Lisäsimme kategorioihin hiljattain myös Kamarin uutiset.

Verkkosivumme on integroitu asiakashallintajärjestelmän kanssa. Tämä mahdollistaa sen, että jäsenyrityksen edustajana voit itse tilata käyttäjätunnuksen nettisivujemme kautta. Henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella pääset lukemaan vain jäsenillemme tarkoitettuja uutisia.

Uutishuone uudistui

Kehitämme edelleen verkkosivujamme ja olemme nyt koonneet kaikki uutiset, tiedotteet, Venla-lehden näköislehdet ja blogit uudistuneeseen kanavaan nimeltä Uutishuone. Siellä on oma osionsa myös digi-Venlan -artikkeleille. Käy tutustumassa.

Uutishuoneesta löytyy jatkossakin Uutiset-sivu, jolla julkaisemme päivittäin Venäjän-kaupan ja talouden uutisia. Uutiset ovat useimmiten kompaktia ja nopeasti luettavaa täsmätietoa kaupan kuulumisista, Venäjän kehityksestä ja kansainvälisen kauppapolitiikan käänteistä.

Uutishuoneesta löytyy lisäksi myös kauppakamarin blogi, johon otamme mielellämme kirjoituksia vastaan. Mitä haluaisit kertoa muille yrityksesi arjesta Venäjän-kaupassa? Oletko törmännyt johonkin uuteen ilmiöön itänaapurissamme? Ota yhteyttä.

Some-kanavat

Käytämme aktiivisesti myös sosiaalisen median kanavia tiedotuksessa. Facebookissa julkaisemme kuvakoosteita ja uutisia jäsentilaisuuksista, koulutuksista, vienninedistämismatkoista ja isoista tapahtumista. Facebookissa ja Twitterissä julkaisemme myös myyntiliidejä ja liiketoimintamahdollisuuksia. Olemme mukana myös LinkedInissä ja Instagramissa. Lisäksi kuviamme löytyy Flickr-palvelusta ja videomateriaalia YouTubesta.

Kehitystyömme jatkuu ja seuraavaksi uudistamme verkkosivujemme tietopankkiosion. Pysy kuulolla ja ajankohtaisten Venäjä-asioiden ja -uutisten aallonharjalla.

Back top top