Skip to Content
Klubit

Pietarin syksy tulee olemaan vilkas – ”Kun halutaan tapaamisia, Suomi-Talo on erittäin hyvä kotipesä”

Helle ja jalkapallohuuma ovat saatelleet monet jo kesälomille pitkän ja pandemian painaman talven jälkeen. Ennen grillien, veneiden ja ruohonleikkurien äärelle antautumista on kuitenkin hyvä tuumata hetki, millaisia askeleita syksyllä voisi olla otettavissa Venäjällä.

Teksti Patrik Saarto  Kuva Suomi-Talo

Monen yrityksen ensiaskel Venäjällä otetaan Pietarissa. Suomalais-Venäläisen kauppakamarin tapahtumakevään päätti virtuaalivierailu Pietarin Suomi-Taloon, joka odottaa jo valmistautuneena koronanjälkeiseen arjen vilskeeseen.

Suomi-Talo on historiallinen ja monipuolista toimintaa tarjoava suomalaiskortteli aivan Pietarin ytimessä. Suomalaiset ovat ahertaneet samalla paikalla jo vuodesta 1733 asti ja tänä päivänä vuonna 1844 valmistuneessa rakennuksessa toimiva Suomi-Talo on kuin Suomi pienoiskoossa. Talossa toimivat esimerkiksi suomalainen koulu, Suomen Pietarin instituutti ja useita yrityksiä. Suomi-Talon residensseistä liikematkalainen löytää myös yösijan.

– Suomi-Talosta on kehittynyt suomalaisen liike-elämän, kulttuurin ja tieteen tapahtuma- ja palvelukeskus sekä kohtaamispaikka, kuvailee virtuaalivierailun vetänyt Elena Laukkanen, joka vastaa Suomi-Talon asiakassuhteista.

Yksi Suomi-Talossa toimivista yrityksistä on betonilattiapinnoitteisiin erikoistunut Nanten, jonka kansainvälisestä liiketoiminnasta vastaava Janne Häyrinen on hiljattain matkustanut Pietariin pandemiatilanteen helpotettua.

– Yleisesti ottaen menee hyvin, meillä on kasvua sekä Suomessa että Venäjällä. Tämä vuosi on selvästi parempi kuin viime vuosi, Häyrinen kertoo Nantenin kuulumisia.

Häyrisen mukaan etätyöaika on osoittanut, että tapaamisia ja yhdessä tekemistä tahtovat niin alaiset kuin asiakkaatkin.

Pieni pala Suomea

Suomi-Talossa sijaitsee myös Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Pietarin toimisto, joka on suurin toimistomme Venäjällä. Pietarin ohella Suomalais-Venäläisellä kauppakamarilla on toimistot Moskovassa ja Jekaterinburgissa.

– Pietari on suomalaisille tuttu ja läheinen suurkaupunki, tänne on yritysten helppo tulla tutustumaan markkinaan. Täällä käy paljon vierailijaryhmiä, oppilaitosryhmiä ja muita, sanoo Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Pietarissa työskentelevä palvelujohtaja Tarja Teittinen.

Kesäkuun illat ovat näillä leveysasteilla valoisia. Kun syksy hämärtää, palaa liikematkailukin toivottavasti jo vanhoihin uomiinsa. Pandemiahan päättyy joskus, mutta Venäjän-kauppa jatkuu.

– Uskon, että kun markkina aukeaa, niin Pietarin syksy tulee olemaan vilkas, sanoo Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

Rekolainen osallistui kesäkuun alussa Pietarin talousfoorumiin, joka osoitti liike-elämän nytkähtäneen jo voimakkaasti liikkeelle. Ihmiset ja yritykset haluavat tavata toisiaan ja juuri tähän tarpeeseen Suomi-Talo vastaa.

– Kun halutaan luottamuksellisia tapaamisia tai kokouksia, Suomi-Talo on erittäin hyvä kotipesä ja tuo venäläiselle yhteistyökumppanille jo tuulahduksen Suomesta. Ollaan melkein kuin suomalaisella maaperällä, Rekolainen kuvailee.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari ja Suomi-Talo sopivat kesäkuussa syventävänsä jo ennestään aktiivista yhteistyötään. Yrityksille on jatkossa tarjolla yhä parempia tukipalveluita ja tilaratkaisuja, kun niiden tunnettuutta ja saavutettavuutta vahvistetaan Pietarissa.

Lue lisää:

Suomalais-Venäläinen kauppakamari ja Pietarin Suomi-Talo tiivistävät yhteistyötään


Virtuaalivierailu Suomi-Taloon oli Suomalais-Venäläisen kauppakamarin jäsentilaisuus 17.6.2021. Jos yrityksesi ei ole vielä jäsen, tutustu jäsenyytemme.

Back top top