Skip to Content
Elintarvikkeet ja tekstiilit Pirjo Peltola
Avoin 6539

Moskovalainen startup tuo potkulautoja Espooseen

Moskovalainen startup Samocat Sharing ja Espoon kaupunki aloittavat potkulautapalvelupilotin Otaniemessä elokuussa 2017. Samocat on myös perustanut Euroopan toimipisteensä Espooseen, mistä tavoitteena on laajentua muualle Eurooppaan.

Samocat haluaa tarjota opiskelijoille, tutkijoille ja muille toimijoille Otaniemen teknologiakeskittymässä näppärän ovelta ovelle -ratkaisun. Pilotissa on mukana 60 potkulautaa. Potkulautoja käytetään älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella, jonka voi ladata Applen App Storesta, Google Play -kaupasta tai yrityksen verkkosivuilta.

Yhteistyö alkoi kasvuyrittäjyys- ja teknologiatapahtuma Slushissa marraskuussa 2016, kun Samocatin perustajat Vasilii Bykov ja Sergey Pisarenko tapasivat Tekesin edustajia ja pian heillä oli tapaaminen Moskovassa Helsinki Business Hubin Maria Hartikaisen kanssa.

”Olimme esitelleet ideamme parille muullekin eurooppalaiskaupungille, joiden kaikkien mielestä se kuulosti lupaavalta. Espoon kaupunki halusi kuitenkin aloittaa yhteistyön heti. Siinä vaiheessa Samocat oli kehittynyt yhden miehen hullusta ideasta menestyväksi startupiksi GenerationS-kiihdyttämön ohjelmassa Moskovassa. Fiksujen liikkumisratkaisuiden markkinat ovat kasvaneet nopeasti vain muutamassa vuodessa”, toteaa Bykov, Samocatin toimitusjohtaja Espoon kaupungin tiedotteessa.

”Helsinki Business Hub työskentelee tehokkaasti houkutellakseen uusia yrityksiä ja sijoittajia Helsingin seudulle. Saimme käytännössä tavata kaikki tarvitsemamme henkilöt yhden ja saman pöydän ääressä, mikä helpotti päätöksentekoa. Matkan varrella vastaamme tulee varmasti haasteita, mutta siksi teemmekin pilotin ensin”, sanoo Pisarenko.

Pilotti kestää elokuusta marraskuuhun 2017. Rahoittajina ovat Espoon kaupunki ja Aalto-yliopisto, ja Samocat on hakenut rahoitusta myös Tekesiltä. Yritys käyttää pilotista saamaansa dataa kehittääkseen palvelun käytettävyyttä ja liiketoimintamallia, ja laajentaakseen sitä muualle. Espoo hyödyntää pilottia kehittääkseen omia liikennejärjestelmiään.

Lähde: espoo.fi

Back top top