Skip to Content
Vähittäiskauppa ja verkkokauppa Patrik Saarto
Avoin 5916
Viisi vinkkiä verkkokauppaan Venäjällä

Kuvituskuva.

Viisi vinkkiä verkkokauppaan Venäjällä

Verkkokaupan suosio kasvaa Venäjällä.

Verkkokauppa kasvaa Venäjällä vauhdilla. Viime vuonna ostokset ulkomaisista verkkokaupoista kasvoivat kolmanneksen ja venäläisistä viidenneksen.

Noin 90 miljoonaa nettiyhteyden äärellä olevaa venäläiskuluttajaa käytti viime vuonna verkko-ostoksiin miltei kaksi biljoonaa ruplaa. Ulkomaisista suosituimpia ovat kiinalaiset verkkokaupat, venäläisistä kärjessä ovat muun muassa Wildberries ja Ozon.

Kasvavan verkkokaupan Venäjä on silti yhä odottava markkina kansainvälisessä vertailussa. Infrastruktuurin kehittyessä verkkokaupan suosio ja käytettävyys leviävät yhä laajemmalle.

Poimi tästä viisi vinkkiä verkkokauppaan Venäjällä.

1. Viesti venäjäksi

Asiakkaan tavoittaa parhaiten tämän äidinkielellä. Venäjänkielinen verkkokauppa, jossa kerrotaan selkeästi tuotteista ja toimitusehdoista, tavoittaa mahdollisimman suuren määrän kuluttajia. Asiakkaat saattavat haluta myös ottaa yhteyttä. Luottamuksen rakentaminen on tärkeää myös verkossa.

2. Suosittelut purevat

Ulkomaisista verkkokaupoista etsitään tavaroita, joita ei Venäjältä saa tai joilla on edullisempi hinta. Vaikka verkkokauppoja ja tuotteita löydetään usein Yandexilla tai Googlella, on ystävien ja sukulaisten suositteluilla yhtä suuri merkitys. Käyttäjäkokemuksia jaetaan myös sosiaalisessa mediassa.

3. Maksut mobiilisti

Verkkokaupat tarjoavat maksutapoina yleensä luottokorttia, kuten Visaa tai Mastercardia. Suosiota keräävät myös e-lompakkopalvelut, kuten Yandex.Money sekä pankkien mobiilisovellukset. Verkkokaupan sivuille voi liittää useita eri maksutapoja, mutta suosittelemme tarkistamaan kunkin palvelun kohdalta erikseen, että Suomi kuuluu varmasti niiden toiminta-alueeseen.

4. Posti tuo

Suosituin toimitustapa Venäjällä on posti – sitä käytetään joka kolmannen ostoksen toimituksessa, etenkin kaupunkien ulkopuolella. Vähiten käytetään kuitenkin postiautomaatteja. Moskovalaiset suosivat kuriireja, pietarilaiset ja muiden suurkaupunkien asukkaat puolestaan noutopalvelua. Venäjän lain mukaan palautusoikeus on seitsemän päivää ja asiakas maksaa palautuksen kulut.

5. Seuraa tullia

Tällä hetkellä tullivapaa ostoraja yksityishenkilöllä on 500 euroa kuukaudessa ja tavaran painoraja 31 kiloa kuukaudessa. Tullittomuusraja laskee 200 euroon vuonna 2020, mutta kilomäärä pysyy samana. Myytäessä ulkomailta suoraan venäläisille kuluttajille ei vaadita sertifiointia.

Lähteet: Data Insight, Venäjän-kaupan opas

Tule oppimaan lisää verkkokaupasta 10. joulukuuta:

https://www.eastcham.fi/tapahtumat/verkkokauppa-venajalla/

Tutustu palveluihimme:

Palvelut yrityksille

Back top top