Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 1779
Team Finland vieraili Kalugassa ja Obninskissa - "Suomi oli ensimmäinen maa, josta lähdimme ottamaan oppia"

Suomalainen osaaminen kiinnostaa Kalugassa. Kuva: Team Finland.

Team Finland vieraili Kalugassa ja Obninskissa - "Suomi oli ensimmäinen maa, josta lähdimme ottamaan oppia"

Kalugan alue on ottanut juuri Suomesta mallia monessa asiassa.

Ilmassa on paitsi kevättä, myös merkkejä koronapandemian rauhoittumisesta. Pitkästä aikaa Suomalais-Venäläisen kauppakamarin ja Suomen Moskovan suurlähetystön oli mahdollista järjestää Team Finland -vierailu Venäjällä livenä.

Kymmenen suomalaisen yrityksen edustajat vierailivat 20.-21.4. suurlähettiläs Antti Helanterän johdolla Kalugassa ja Obninskissa tavaten muun muassa kuvernööri Vladislav Šapšan. Kalugan alueella on tuotantoa neljällä suomalaisella yrityksellä – Stora Ensolla, Karelia-Upofloorilla, Kiillolla ja Rani Plastilla.

Team Finland

Vierailu toteutettiin perinteiseen tapaan suurlähettilään johdolla. Kuva: Team Finland.

Kaluga on tunnettu teollisuudestaan – alueella toimii esimerkiksi kansainvälisiä autojättejä, kuten Volkswagen, Volvo, PSA ja Mitsubishi. Alue houkuttelee yrityksiä 12 teollisuuspuistolla ja erityistalousalueella.

Kuvernööri Šapšan mukaan alue on ottanut juuri Suomesta mallia monessa asiassa, oli kyse sitten investointiprojekteista tai koulutuksesta. Stora Enson pakkausmateriaalitehtaan avaaminen Balabanovoon vuonna 1997 muistetaan yhä yhtenä alueen uuden talouden ensimmäisistä virstanpylväistä.

– Suomi oli ensimmäinen maa, josta lähdimme ottamaan oppia. Olemme erittäin kiinnostuneita kehittämään yhteistyötä edelleen, Šapša kiitteli vierailulla.

Korjaus 23.4. klo 9.36: poistettu kommentti mahdollisesta uudesta suomalaistehtaasta ennenaikaisena.

Lue myös:

Suomalaisyritykset tapasivat Delovaja Rossija -yrittäjäjärjestöä suurlähettilään johdolla

Keskustelua aiheesta

Back top top